Sílvia Sumell

Psicòloga General Sanitària (PGS)

Parlem? Em pots trucar o escriure un whatsapp
626659390

Metodologia

Psicologa Silvia Sumell www.silviasumell.com

Els tractaments es realitzaran des d’una orientació cognitiu-conductual. Aquest model de tractament psicològic té com a objectiu principal identificar i modificar pensaments negatius, d’aquí el nom de cognitiu i per altra banda, disminuir o eliminar comportaments inadequats i potenciar-ne d’altres de més adaptatius, d’aquí el nom de conductual. És un tractament estructurat, on terapeuta i pacient ens marcarem objectius a treballar. Ens centrarem en el “aquí i ara”,  focalitzant-nos en els problemes actuals, analitzant com han sorgit, com afecten a la vida diària (ex. parella, família, amics, feina…) i quins són els factors que fan que es mantinguin. No es tracta només de parlar amb mi o que jo et digui el què has de fer, sinó que és una teràpia on treballarem en equip i totalment pràctica, on aprendràs eines i estratègies perquè puguis fer front als teus problemes o dificultats. Això sí, hauràs de treballar fora de les sessions, posant en pràctica tot allò après per a poder generalitzar els guanys.

Has de saber que el tractament cognitiu conductual (TCC) és el que fins ara ha mostrat un major suport científic en quan a la seva eficàcia en la majoria de trastorns (ansietat, depressió, trastorn obsessiu compulsiu, trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat, fòbies, problemes alimentaris, psicosis, etc) i el que es recomana seguir en moltes de les guies mèdiques més rellevants, com la National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE www.nice.org.uk).

A la vegada és un tractament breu i de durada més o menys  limitada tot i que dependrà de cada cas. Al principi segurament vinguis 1 cop/setmana o cada 15 dies i posteriorment es farà un seguiment mensual. Les sessions solen tenir una durada d’entre 45-60 min.

Durant les primeres visites avaluarem a fons el motiu de consulta i ens marcarem objectius de tractament. Intentarem descobrir quines són les expectatives que tens vers el tractament psicològic i quines solucions has intentat posar en pràctica per veure si han funcionat. Esbrinar quina consciència emocional tenim de nosaltres mateixos és important per reestablir l’autoconeixament i la confiança en un mateix.  Posteriorment realitzarem sessions de psicoeducació, ja que bàsic que sàpigues abans de res, el què et passa, per què passa, quines conseqüències té, és a dir, com repercuteix a nivell físic, social, familiar, laboral… Finalment  a través de la construcció del model o mapa del què et passa ens posarem a treballar.

Recorda que l’objectiu final del tractament és que assoleixis una millora a nivell global i per sobre de tot que ja no em necessitis. Que et tornis a sentir bé i que puguis fer front als problemes i adversistats sense la meva ajuda.